Dagstur i fjellet med yoga og meditasjon 2024

Oversikt: 

Ta med dagstursekk og tursko, og du er klar!

Våre dagsturer i fjellet med yoga og meditasjon er guidede turer der vi oppsøker fantastiske fjell og andre populære turmål i området rundt Molde: Trollkirka, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen er noen av turene som alle byr på fantastiske opplevelser på hver sin måte. Under fjellturene vil det være en pause med yoga og meditasjon – enten på toppen av fjellet eller et sted i ly for vind.
Hvis du er usikker på hvilken tur som passer best til din fysiske form, hjelper vi deg å velge. På turdagen plukker vi deg opp fra ditt bosted/hotell i Molde, og vi kjører deg også hjem etter turen.
Dersom du foretrekker å kjøre egen bil, står du fritt til å gjøre det.

Program: 

Tusenårsvarden og Frænavarden (588 moh)
Dette er topper som ligger i nærheten av Molde sentrum. Turen tar mellom 2 og 5 timer, og belønningen på toppen er en fantastisk utsikt over byen, Moldepanoramaet med 222 fjelltopper og fjorden med holmer og øyer.

Trollkirka (484 moh)
Trollkirka består av tre spennende kalksteins- og marmorgrotter og vakre fosser. Den første inngangen til kalksteinsgrotta fører oss inn en ca. 40 meter lang grottegang, og vi ender i et flott fossefall i en større marmorgrotte. Fjelltoppen bak Trollkirka er særegen med sine taggete topper og spir. Noen ganger fortsetter vi turen fra Trollkyrkja til toppen av fjellet på 832 moh., med retur samme vei.

Jendemsfjellet, (633 moh)
Startpunktet ligger ca. en halvtimes kjøretur fra Molde, og Jendemsfjellet er et landemerke med sin karakteristiske pyramideform. Fra toppen kan vi nyte 360-graders utsikt over fjell og fjord.

Sjurvarden og Atlanterhavsveien (667 moh)
Atlanterhavsveien er nasjonal turistvei, og ble i 2006 kåret til verdens beste biltur av avisa The Guardian. Strekningen fra det gamle fiskeværet Bud og nordmørsbyen Kristiansund er fullspekket med flott natur, kultur og historie. Selve Atlanterhavsveien er 8,3 km lang, har 8 broer på tilsammen 891 meter. Broene er populære kulisser når det bilprodusentene skal lage reklamemateriell.
Fjellet Sjurvarden, 667 moh, strekker seg helt ut i havet, og gir en mektig og helt spesiell utsikt over den berømte Hustadvika, havet, og kystlandskapet fra Sunnmøre i vest til øya Smøla på Nordmøre i nord.

Litlefjellet (790 moh)
Turen til Litlefjellet er en fantastisk, men mye enklere versjon av Romsdalseggen. Vi kjører bil opp i Vengedalen, og herfra går vi bare i ca. 20-30 minutter i oppoverbakke. Vel oppe ser vi ut over de flotteste fjellene i Romsdal, og det berømte Romsdalshorn er bare noen hundre meter unna i luftlinje. Hørte vi kulisser for meditasjon?

Romsdalseggen (970 moh)
Romsdalseggen er en opplevelse for de som har litt erfaring med fjellturer. Vi beregner 9-10 timer fra vi starter til vi har kommet over fjellet. Underveis har vi selvsagt fantastisk utsikt over de mange flotte fjellene i Romsdalen. Turen er 10 km lang, og vi går 970 høydemeter. Det er noen luftige partier midtveis, men dersom du ikke har veldig mye høydeskrekk, skal vi få deg over slik at du sitter igjen med en god opplevelse.

Trollstigen
Den berømte Trollstigen fra Rauma og opp til Trollstigplatået, har 11 hårnålssvinger og en stigning på 850 m. Den smale, svingete veien gjør det ekstra spennende å møte andre biler, men takket være nøye planlagte møteplasser, flyter trafikken bra. Ca. midtveis opp Trollstigen, er Stigfossen som er en av de fineste fossene i Norge. Stigfossen har en total høyde på 240 meter, hvorav 180 er nesten fritt fall. Noen som sa stopp for foto?

Mardalsfossen
Mardalsfossen er Nord-Europas høyeste fossefall i fritt fall – hele 297 meter! Hele fossen er totalt 655 meter. Det er populært å gå helt inn til fossen, kjenne de enorme kreftene og kanskje få en skikkelig dusj. Fra Mardalsfossen kan vi fortsette kjøreturen oppover Aursjøvegen, og snirkle oss oppover flere 180-graders hårnålssvinger. Her er det bade dramatisk, vakker natur og dramatisk, vakker ingeniørkunst. Mardalsfossen er åpen mellom 20. juni og 20. august, mens Aursjøvegen er åpen mellom juni og september.

Overnatting: 

Overnatting er ikke inkludert.

Bespisning: 

Matpakke inneholder hjemmebakt rygbrød med påleg, eple, banan, granola-bar og vann. Har du gluten intoleranse eller er du vegan eller allergisk på noe, gi oss gjerne beskjed i kommentarfeltet.

Kostnad: 

3-4 timers tur 790 NOK

5-10 timers tur 1790 NOK per person

Pris gjelder for 1 person.

Booking og betaling: 

Ved reservasjon betales et depositum på 15%. Depositumet betales tilbake i sin helhet ved avbestilling inntil 14 dager før turen starter. Restbeløpet betales 14 dager før turen starter.

Betalingsmetode: 

Overføring til bankkonto. Gi gjerne beskjed hvis du ønsker å ha faktura.

Debet- eller kredittkort

Vipps

Dette er inkludert: 

Guidet fjelltur

Yoga og meditasjon

Yoga-matte

Henting og bringing fra bosted i Molde

Lunsjpakke som inneholder brødskiver, frukt, granola-bar, vann

Opmerksomhet, motivasjon, omsorg og entusiasme

Ikke inkludert: 

Transport til Molde

Opphold

Forsikring

Tilleggsinformasjon: 

Dette trenger du:
  • Dagtursekk
  • Vannflaske
  • Vind- og vanntett jakke
  • Varm genser
  • Gode fjell- eller tursko
  • Sokker som passer skoene
  • Solbriller og solkrem
Varinghet: 4-10 timer
Dagstur i fjellet

Community for healthy lifestyle. Yoga, hiking, retreats, nutrition and wellbeing!
flagearth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram